Odličan nastup omladinaca u Sloveniji

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 14. kolovoza 2018. - 9:12
Autor: 

Prošlog vikenda je u Straži kod Novog Mesta, održan kvalitetan Međunarodni turnir za mlade boćare, na kojem su pored reprezentacije Crne Gore nastupili: Francuska, Italija, Slovenija, Hrvatska i Monako.

Natjecanje je održano u disciplinama: precizno izbijanje, bliženje i izbijanje u krug, parovi klasično, pojedinac klasično i štafeta.

Naš reprezentativac, Gracija Stjepčević, je bio najbolji u disciplini "precizno izbijanje" od 12 natjecatelja koliko je sudjelovalo, čime je nagovijestio veliki potencijal koji posjeduje i pokazao da imamo dostojnog nasljednika Miroslava i Frana Petkovića, i nadamo se budućeg osvajača najsjajnijih odličja se svjetskih i europskih prvenstava.

U krajnjem poretku naši omladinci su zauzeli peto mjesto, a izaslanstvo  su predvodili Đuro Milanović kao trener, i predsjednik Crnogorskog boćarskog saveza Dejan Maslovar.

Najveće otkriće turnira, a ujedno i najmlađi sudionik, bio je naš dvanaestogodišnjak Ilija Belan, koji je prvi put pozvan u reprezentaciju i zabilježio pobjede u 2 od 3 discipline u kojima je nastupio.

Svakako treba pohvaliti i nastupe Matea Počanića i Milorada Ražnatovića na ovom turniru.

Naše omladince u listopadu mjesecu očekuje Svjetsko prvenstvo u Kini, a svojim nastupom u Sloveniji su već dobili poziv da sudjeluju na izuzetnom jakom Božićnom turniru u Rijeci, koji se održava u prosincu.