Odigran boćarski turnir Orjensko sedlo

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 13. kolovoza 2019. - 9:45
Autor: 

 Po peti put je odigran boćarski turnir Orjensko sedlo, koji se igra na zogovima,  koji se nalaze na najvećoj nadmorskoj visini u Crnoj Gori, na planini Orjen i to na 1600 mnv.

Na turniru je sudjelovalo 8 ekipa u disciplini "trojke klasično" : Val, Meljine, Bijela, Subra, Perast, Bacchus 1, Bacchus 2 i Palma, a po prvi put je održano pojedinačno  natjecanje u izbijanju boće na daljini od 15 metara i više.

Prvo mjesto i prelaznu gorsku boću u disciplini "trojke klasično" je osvojila ekipa Vala pobjedom u finalu nad ekipom Meljina, dok je treće mjesto zauzela Bijela pobjedom nad Palmom.

U izbijanju boće,  koje je počelo s 15, a završilo se na 20 metara, osvojio je Đuro Milanović iz BK Vala, drugi je bio Niko Stjepčević iz BK Palme, a treći Darko Šerović iz BK Vala.

Organizator i domaćin događaja je bio planinarski klub „Subra“, tehnički organizator Bućarski klub „Val“, a sve u suradnji s Agencijom za razvoj i zaštitu Orjena, Sekretarijatom za društvene djelatnosti i sport i Turističkom organizacijom Herceg Novi.