Mnogi su prerano otpisali Partizan iz Tivta

Time to read
2 minutes
Read so far

Petak, 18. siječnja 2019. - 9:12
Autor: 

Rukometni klub Partizan ove godine slavi 70 godina postojanja. Bilo je uspona i padova, radosti i tuge. U protekle tri godine klub je doživio povijesne trenutke. Prvo je osvojen Kup, nedugo zatim i titula šampiona u Crnoj Gori.

U sportu kao i u životu sve se odvija u valovima, momente sreće, zamjenjuju momenti tuge, uspjesi i neuspjesi... Nije važno koliko jako možeš da udariš nego koliko udaraca možeš da primiš i nastaviš dalje. Svjesni su toga u Partizanu koji je prošle sezone poslije velike borbe na oba fronta morao priznati Lovćenu da je bolji. Cetinjani su osvojili duplu krunu.

Cetinjani su i ove sezone krenuli sjajno. Nemaju poraz u domaćem šampionatu, slove za glavnog favorita kada je riječ o obrani oba trofeja. S druge strane, Partizan koji na papiru ima odličnu ekipu nije krenuo ni izbliza onome što se očekivalo.

Kockice se jednostavno nisu složile u željeni mozaik. Uslijedili su porazi od Jedinstva, Komova i Lovćena u Tivtu, od Budve u Budvi. I pored toga uoči nastavka sezone Partizan ima realne izglede da stigne do Superlige i nastavi borbu za plasman u Europu. U četvrtfinalu Kupa, Tivćani igraju protiv Mornara sa više nego realnim izgledima da izbore plasman na finalni turnir i umiješaju se u borbu za trofej.

Naravno da bi bilo sjajno kada bi se sezona završila osvajanjem Kupa uz plasman u Europu, jer je titula realno gledano već na Cetinju, točnije rečeno, trebalo bi se desiti čudo pa da neko zaustavi Lovćen na putu ka obrani trona. Stoga su Tivćani odlučili da krenu dalje, da okrenu list.

Postavljeni su novi ciljevi. Plasman u Superligu i borba za mjesto u Europi uz borbu za Kup se podrazumijevaju, a istovremeno je počelo stvaranje tima, koji će u godini u kojoj se bude slavilo 70 godina postojanja, Partizan imati ekipu koja će se boriti za oba trofeja u Crnoj Gori.

Prvi koraci su već napravljeni. Novi članovi Partizana postali su Mile Ćuzović mladi pivotmen  koji je stigao iz Jedinstva iz Bijelog Polja i Dragan Kantić mladi krilni igrač koji je došao iz Budve.

„Sve ste lijepo naveli. Sezona nije počela u skladu s očekivanjima. Nismo imali željenu kemiju, nismo imali sreće u pojedinim mečevima. Međutim, nastavljamo dalje odlučni u namjeri da se u tekućoj sezoni borimo za plasman u Europu i za osvajanje trofeja u Kupu, a da istovremeno, intenzivno radimo na stvaranju tima koji će se u narednoj sezoni moći boriti za osvajanje duple krune“, rekao je trener Partizana Dejan Stjepčević i nastavio:

„Priče o gašenju kluba su neosnovane. Svi koju su otpisali Partizan požurili su u tome. Iza nas je tradicija duga 70 godina. Imali smo uspona i padova, ali kao što ste i rekli, naučili smo da u sportu kao i u životu nije važno koliko jako možeš da udariš, nego koliko udarac možeš da primiš o nastaviš dalje. Rukometni klub Partizan je u svakom smislu jedan od najstabilnijih sportskih kolektiva u Crnoj Gori, čvrsto stojimo na nogama, odlučni u namjeri da krenemo dalje, da nastavimo sa osvajanjem trofeja“.

Ostaje nam da Partizanu poželimo sretan 70. rođendan, mnogo uspjeha u sezoni koja je u tijeku i u sezona koje slijede.