Matković u nove sportske pohode

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 12. listopada 2022. - 12:03
Autor: 

Mladi tivatski bodybilder Antonio Matković je u narednom periodu  osvojio dvije medalje u kategoriji wheelchair open. Prvo natjecanje je bilo u Baru, gdje je zauzeo drugo mjesto, dok je proteklog tjedna u Jagodini osvojio prvo mjesto i to na jednom od najjačih natjecanja u regiji. S obzirom na to da je imao poteškoća u samim pripremama radi prehlada i povreda, kaže da je zadovoljan.

U lipnju mjesecu  ove godine Antonio je planirao i put za London, a evo što kaže tim povodom: „Za  London ipak nisam otišao, nažalost, jer se moralo dugo čekati na vizu radi rata u Ukrajini . Ja tada nisam imao informacije  da se toliko čeka, žao mi je što nisam otišao,  jer je ekipa sa takmičenja bila u lošoj formi i mislim da sam propustio šansu za osvajanjem te procard karte za naredno takmičenje u profesionalnoj ligi“.

U narednom periodu ga očekuju još četiri natjecanja u bodybildingu  i jedno u bench press-u.  Kao i u svakom sportu,  a i svakom sportisti, za zdravo tijelo,  a i duh, neophodan je poseban način ishrane, kao i redovni i naporni treninzi. Evo što tim povodom kaže Antonio: „ Morao sam krenuti odmah sa strožijom  dijetom,jer nisam imao puno vremena za spremanje, pa sam u početku radio ujutro trening kardio 30 minuta,  pa kasnije težinski trening, a sad kad je prošlo prvo takmičenje sad je u pitanju još strožiji treninzi i ishrana je svedena na manje količine, dosta vode se pije, oko  8-9 litara, pa to malo teže uspijem,  ali moram. Trenutno radim tri  treninga dnevno,  jer se spremam za to najveće takmičenje u Španiji“.

Navodi da je bez trenera nemoguće uspjeti u svemu i izaći na natjecanje, kao i biti u stalnoj formi. S njim trenira Vladica Jovanović, sudac i trener iz Beograda, a neizostavna i najbitnija podrška u svemu mu je brat, Mario Matković. Mario mu pomaže u teretani i na svako natjecanje idu zajedno, a kao što i sam kaže „kao  i mama i drug, to je ekipa za takmičenja i  bez njih ne idem, oni su vjetar u leđa“.

Antonio također drži personalne i online treninge. Svi zainteresirani mogu ga kontaktirati  putem Instagrama, na profilu  matkovic.a ,  putem mail adrese antoniomatkovic46@gmail.com  ili na stranicu https://amfitnessprogram.com/ .