Les – dio povijesti crnogorskog jedrenja

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 26. rujna 2016. - 8:56
Autor: 

U Olimpijskom centru u kineskom gradu Ćingdao jučer je jedrena  finalna regata za medalju. Nakon 4 dana Svjetskog kupa i jedrenih 8 regata, Igor Les rangiran na 5. poziciji jedrio je "medal race" među 10 s vrha liste. Svjetski kup završio je na 8. mjestu. Ovo je izuzetan uspjeh za našeg jedriličara, koji je vrhunski jedrio tijekom cijelog kupa.

Les je prvi crnogorski jedriličar koji je jedrio medal race u seniorskoj olimpijskoj klasi na Svjetskom kupu, što će ostati zabilježeno u povijesti crnogorskog jedrenja.  Konačni rezultat bio bi mnogo bolji da nije oštećen odlukom suca koji su, usprkos potpuno drugačijem prikazu na elektronskom praćenju, dosudili prestup na startu.

"Ne volim da komentarišem suđenje, ali zaista čudna odluka kineskih sudija na viziru, koji su Lesu danas dosudili prestup na startu. Treking je pokazao drugačije. Protest nam je odbijen, ali ni taj slučaj neće pokvariti pozitivnu atmosferu u našem timu. Igor je tokom cijelog kupa jedrio na vrhunskom nivou, što me jako raduje i vjerujem da će u buduće nastaviti ovako"-  kaže trener Ilko Klakor.

Iz Kine se javio i Les: "Zadovoljan sam ovom regatom, ne samo zbog toga što sam ušao u 10 najboljih, već i zato što sam puno naučio. Nakon Kiela još jednom sam potvrdio da sam dosta popravio start i taktiku, koja mi je do sada stvarala probleme. Svjestan sam da trebam još puno raditi da bi bio top jedriličar kao što su moji prijatelji sa kojima treniram, Tonči Stipanović i Pavlos Kontides, kojima čestitam na osvojenim medaljama."

Tonči Stipanović, jedriličar JK Mornara iz Splita, osvojio je zlato. Stipanović je osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama, ujedno i prve ikada olimpijske medalje u jedrenju za Hrvatsku.