Jubilarna X. “Tivatska regata krstaša” sutra

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 23. travnja 2016. - 11:44
Autor: 

Jubilarna X. “Tivatska regata krstaša” jedri se sutra, u nedelju, 24. travnja, u akvatoriju Tivatskog i Kotorskog zaljeva, u organizaciji JK Delfin. Start regate je u 11 sati.

“Regata je navigacijska, start je ispred Ponte Seljanova, zatim se ide iza ostrva Gospa od Milosti i ostrva Sveti Marko, kroz prolaz Ralo, kroz Verige, obilaze se oba peraška otoka sa lijeve strane, i povratak na Pontu Seljanova. Tivatska regata je atraktivna za jedriličare, a okuplja i ljubitelje koji je prate sa obale, fotografišu i uživaju. Takodje, regata je okupila oko sebe i sponzorski pul koji je prepoznao ovaj dogadjaj kao značajan u predsezoni i u promociji nautičkog turizma”, priopćio je za Jedro Robert Farkaš, predjsednik organizacijskog odbora regate.

Prijave se primaju u prostorijama kluba do 10:30 u nedjelju, 24. travnja, i putem e-maila delfin.jk@gmail.com. Regata je kategorije 4 i sve jedrilice će biti svrstane po kategorijama (Montenegro open) shodno odluci o premjeru jedrilica klase krstaš iz 2008. godine. Regatni kurs za klasu Mikrotoner bit ,će dat s upustvom za jedrenje prilikom podnošenja prijave.

Dodjela nagrada planirana je u 17 sati u JK Delfin. Prvoplasiranim jedrilicama slijedi pehar i zlatna medalja, i medalje za drugo i treće mjesto. Osiguran je i pehar za najbrži brod u realnom vremenu.