Jedriličar Ilija Marković iz Pule donio zlatnu medalju

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 05. prosinca 2016. - 8:41
Autor: 

Ilija Marković (14) jedriličar JK Delfin iz Tivta, ostvario je veliki uspjeh u Puli tako što se izborio za zlatnu medalju na regati Svetog Nikole u klasi laser 4.7. Talentirani Marković, pred kojim je sjajna budućnost, nedavno je donio broncu s Otvorenog prvenstva Hrvatske u Splitu.

Na regati Sv. Nikola srebro je pripalo Mađaru Almaši Zomboru, dok je bronca ostala u Hrvatskoj, zahvaljujući Roku Copiću jedriličaru domećeg JK Val iz Pule.

U klasi Laser 4.7  natjecali su se i Delfinovi jedriličari Irina Kusovac (16) i Igor Nikolić (14). Perspektivna Irina  zauzela je 14. poziciju u generalnom poretku, ali  je u konkurenciji djevojaka bila 4. i izmakla joj je bronca, Nikolić  je 63. U klasi Optimist Nikola Golubović (12)  zauzeo je 155. mjesto u konkurenciji 331 jedriličara.

Regata Sv Nikola, koju tradicionalno organizira JK Val iz Pule, 25. je po redu. Više od 500 jedriličara iz Hrvatske, Francuske, Njemačke, Austrije, Švicarske, Nizozemske, Italije, Mađarske, Poljske, Češke, Slovenije, Crne Gore sudjelovalo je na ovoj regati.