Hrvatska izgubila od Švedske; u drugi krug s dva boda

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 17. siječnja 2018. - 9:20
Autor: 

Hrvatska rukometna reprezentacija doživjela je debakl u posljednjoj utakmici u Spaladium Areni. Švedska je pobijedila Hrvatsku rezultatom 35:31 i tako osvojila prvo mjesto u skupini A. Šveđani u drugi krug u zagrebačku Arenu prenose četiri boda, a Hrvatska samo dva.

Šveđani su ovom pobjedom u drugi krug gurnuli Srbiju koja je u prvoj utakmici dana pobijedila Island i tako izborila još tri utakmice u Zagrebu gdje dolazi bez bodova.

U novoformiranoj skupini, koja će se prema rasporedu Europskog prvenstva od četvrtka do srijede igrati u zagrebačkoj Areni, igrat će još Francuska, Norveška i Bjelorusija. Prvu utakmicu u Zagrebu Hrvatska igra već za dva dana protiv Bjelorusije.

Kobna po ambicije Hrvatske u dvoboju protiv Švedske bila vrlo slaba igra u obrani. Šveđani su lakoćom stvarali izglede pozicije za šut, dok hrvatski vratari Stevanović i Pešić, nisu imali svoj dan. Zajedno su sakupili tek šest obrana.

Hrvatska je dobro započela dvoboj te je u sedmoj minuti vodila sa 4-3. No, uslijedio je veliki pad, u napadu su hrvatski igrači olako gubili lopte što je rezultiralo brzim švedskim protunapadima, dok su i na postavljenu obranu naše reprezentacije Šveđani lagano pronalazili rješenja i sa šest pogodaka u razdoblju od samo šest minuta preuzeli kontrolu utakmice povevši sa 9-4. Jedino svijetlo razdoblje u igri Hrvatske uslijedilo je od 16. do 18. minute kada su Musa, Horvat i Karačić s tri gola zaredom smanjili na 10-8. No, nada je kratko trajala, Švedska je vrlo brzo vratila prednost na pet golova razlike s kojom se otišlo i na odmor.

Niti nastavak nije donio ništa dobroga, Švedska se vrlo brzo odvojila na sedam razlike (19-12), a 20 minuta prije kraja bilo je maksimalnih devet golova prednosti (25-16). S dva brza gola Mandalinića i Štrleka Hrvatska je smanjila na 27-21 i ponovno razbudila publiku u Spaladium Areni, no Jeppson i Gottfridsson su vrlo brzo umirili situaciju kako na terenu tako i na tribinama.

Kopljar je u 56. minuti smanjio na 33-28, u sljedećem švedskom napadu Jeppson je promašio i dao novi tračak nade u preokret, ali Cindrić je izgubio loptu i susret je bio odlučen. Golom Čupića iz sedmerca i Stepančića iz igre Hrvatska je smanjila na 34-31, no tada je do kraja ostalo samo 15-ak sekundi, pa su to bili tek utješni pogoci.

Ivan Čupić sa sedam i Marko Kopljar s pet golova bili su najefikasniji kod Hrvatske, dok je Albin Lagergren zabio šest pogodaka za Švedsku, a po pet su dodali Simon Jeppson i Jesper Nielsen.