Hrvatska bez finala SP-a

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 28. siječnja 2017. - 9:30
Autor: 
Hrvatski rukometaši izgubili su u polufinalu Svjetskog prvenstva nakon produžetaka od Norveške (25:28) iako su imali sedmerac za pobjedu u zadnjoj sekundi regularnog dijela. Udarac Horvata sa sedam metara obranio je norveški vratar i odveo utakmicu u produžetke u kojima slomljeni hrvatski igrači nisu mogli do trijumfa.
Hrvatska je fantastično otvorila utakmicu, Norvežani su u prvih deset minuta zabili samo jedan gol, i to iz sedmerca. Na krilima raspoloženog Duvnjaka Hrvatska je rano pobjegla na tri gola prednosti, ali je izlaskom glavnog igrača iz igre pala pa su do kraja prvog dijela Norvežani preokrenuli.
 
Pad nakon sjajnog početka
 
Pokušavao je Babić u drugom dijelu prvog poluvremena probuditi momčad, mijenjao je obrane, rotirao igrače, pokušao napad učiniti jači sedmim igračem, no uzalud jer su Norvežani nakon pola sata imali dva gola prednosti (10:12). 
 
Preokret na krilima Pešića i Mamića
 
U drugom poluvremenu probudio se vratar Pešić, a bombarder Mamić podsjetio je na utakmicu protiv Španjolske i na njihovim krilima Hrvatska je preokrenula te u zadnjih pet minuta ušla s golom prednosti.
 
Nakon pogotka Kontreca Hrvatska je imala 22:20, ali su se Norvežani serijom 2:0 vratili i Hrvatska je imala zadnji napad. A tada ludnica u dvorani - Musa je izborio sedmerac, loptu je uzeo Horvat i imao priliku odvesti Hrvatsku dalje, no udarac najboljeg strijelca Hrvatske sjajno je obranio Bergerud i odveo utakmicu u produžetke.
Produžetak je počeo sjajno, a onda...
 
Tamo je Hrvatska povela 24:22, ali je u preostalih osam minuta zabila samo jedan gol i ostala bez finala. Puno grešaka, loše reakcije u obrani, šok nakon propuštene prilike i umor glavnih igrača odveli su Hrvatsku u borbu za broncu.
 
Okršaj sa Slovencima za medalju
 
Već u subotu od 20:45 sati Hrvatsku očekuje okršaj sa Slovenijom. Norvežani, koji su preživjeli dramu, u finalu u nedjelju pokušat će iznenaditi domaćina Francusku.