Đoković pobijedio Čilića

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 11. studenog 2014. - 10:28
Autor: 

Marin Čilić nije uspio iznenaditi Novaka Đokovića u svojoj premijeri na završnom ATP Mastersu u O2 Areni u Londonu, najbolji tenisač svijeta je u prvom kolu skupine A pobijedio hrvatskog tenisača sa 6:1, 6:1 za 56 minuta igre.

Bio je to 11. međusobni susret Čilića i Đokovića i 11. pobjeda prvog tenisača svijeta, za kojeg pobjednik US Opena nikako ne uspijeva pronaći protuigru. Danas je imao 22 neforsirane pogreške, naspram Đokovićevih 12, a uspio je odservirati samo jedan as.

Čilić je odlično krenuo u susret osvojivši prvih pet poena, dobio je svoj servis-gem bez izgubljenog boda, te prvi poen na Đokovićev servis, ali u preostalih je šest gemova osvojio još samo 10 poena. Čak je tri puta zaredom gubio svoj servis i to ponajprije zato što nije mogao osvojiti poen nakon što bi promašio prvi servis. Izgubio je čak osam bodova zaredom na svom drugom servisu, a s obzirom da mu je postotak ubačenog prvog servisa bio malenih 45 posto, nije niti mogao očekivati bolji rezultat.

Hrvat je previše griješio i prilikom izmjena udaraca s osnovne linije, dok je Đoković vrlo precizno kažnjavao svaki lošiji potez našeg predstavnika i prvi je set bio gotov za samo 27 minuta.

Loš Čilićev niz nastavio se i u prve dvije igre drugog seta, a kada je kod rezultata 30:30 u drugoj igri promašio zicer forhendom sa sredine terena i time ponudio break-loptu Đokoviću, koju je ovaj i iskoristio i tako osvojio osmi gem zaredom, činilo se kako je pitanje pobjednika odlučeno. Ipak, Čilić je uzvratio odmah u sljedećoj igri oduzevši servis Đokoviću bez izgubljenog poena i time je nakratko vratio nadu u preokret.

Nažalost, ta nada je kratko trajala, jer Čilić nikako nije mogao do gema na svom početnom udarcu. Iako je popravio postotak ubačenih prvih servisa, u drugom setu je bio na 62 posto, Čilić je izgubio oba svoja preostala servis-gema, završivši tako meč sa šest uzastopnih izgubljenih servisa.

U zadnjem gemu Đoković je izborio tri meč-lopte i već je prvu iskoristio.

U prvom susretu skupine A Švicarac Stan Wawrinka je nadigrao Čeha Tomaša Berdycha također sa 6:1, 6:1 u susretu koji je trajao manje od sat vremena.

Susreti drugoga kola u skupini A igrat će se u srijedu, Čilić će igrati protiv Berdycha, dok će se u drugom susretu sastati Wawrinka i Đoković.

REZULTATI 1. KOLA,

Stan Wawrinka (Švi) - Tomaš Berdych (Češ) 6-1, 6-1
Novak Đoković (Srb) - MARIN ČILIĆ (HRV) 6-1, 6-1

Ljestvica:

1. Stan Wawrinka 1 1 0 2-0 2
1. Novak Đoković 1 1 0 2-0 2
3. MARIN ČILIĆ 1 0 1 0-2 0
3. Tomaš Berdych 1 0 1 0-2 0