Divljanje hrvatskih huligana na San Siru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 17. studenog 2014. - 11:08
Autor: 

Hrvatska je u 4. kolu europskih kvalifikacija remizirala s Italijom 1:1, ali utakmica neće ostati zapamćena po osvojenom bodu protiv aktualnih europskih viceprvaka, nego po divljanju hrvatskih huligana na San Siru.

Dva puta sudac Kuipers morao je prekidati susret Hrvatske i Italije, ali upozorenja nisu poremetila cilj ekstremne hrvatske skupine. Oni su na utakmicu došli da je prekinu, Kuipers im je progledao kroz prste, a specijalci su ih nasilno morali izbaciti sa stadiona. Pojedinci su salutirali desnicama, urešeni zločinačkim znakovljem. Pjevali su "Za dom spremni" i "Ajmo ustaše". HNS-u su priskrbili novu tešku kaznu.

Talijanska policija postrožila je mjere opreza kako im se ne bi ponovio slučaj Genova, no na San Siro je ipak unesen pirotehnički arsenal i u dva navrata ispaljen na travnjak. Prekid u prvom dijelu trajao je kratko, ali u nastavku utakmice sudac Bjorn Kuipers je morao igrače povući s terena. Mandžukić i Ćorluka nagovorili su Robrta Kovača da momčad ostane na terenu i forsira da se nastavi igrati. Praktički su "spasili" utakmicu, nakon koje su zahvalila navijačima, a "onima ostalima" poručili da "više ne dolaze".