Danas posljednji dan natjecanja crnogorskih jedriličara u Grčkoj

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 07. rujna 2018. - 8:41
Autor: 

Ilija Marković, jedriličar JK Delfin iz Tivta, član reprezentacije Crne Gore uoči posljednjeg dana natjecanja na Balkanskom prvenstvu zauzima odlično četvrto mjesto u olimpijskoj klasi Laser Standard, iako je najmlađi sudionik na Hiosu.

Treći dan, za razliku od drugog kada nije bilo natjecanja zbog slabog vjetra, donio je sve ono najljepše što jedrenje može da donese. Vjetar jači od 20 čvorova,  stvorio je fenomenalne uvjete za borbu na regatnom polju, gdje se vodila izuzetno zanimljiva bitka.

U centru pozornosti je bila olimpijska klasa Laser Standard u kojoj se Ilija Marković do posljednjih atoma snage borio da ostane u poziciji da stigne do pobjedničkog postolja. Uspio je u tome. Poslije šest regata nalazi se na odličnom četvrtom mjestu, iza Grka Dimitrisa Papadimitrua, Bugara Lubena Tekedžieva i još jednog Grka, Anastasosa Panajotisa. Pomenuti Panajotis ima samo šest bodova više u odnosu na Markovića i posljednjeg dana je sve moguće.

Od ostalih predstavnika iz Crne Gore, Danilo Jončić je 30., a Stefan Anđelić 31. u klasi Laser 4.7. U klasi Optimist, Nikola Golubović je 39, Pavle Musić 55, Marko Ljubojević 58, Petar Klakor 59, Vasilije Kurbanović 61, Andrija Marković 69. Od predstavnika Srbije, najbolje je plasiran Ander Bozoki koji je na poziciji 62.

Posljednji dan natjecanja je na programu danas kada će se jedriti po tri regate u svim klasama. Odmah treba naglasiti da su momci iz Crne Gore pokazali da posjeduju ogroman potencijal i talent, da jedrenje ima svijetlu perspektivu. Crna Gora ima daleko najmlađu selekciju na šampionatu Balkana. lija Marković ima samo 16 godina, a najstariji je u timu reprezentacije Crne Gore.