Ante Čačić novi izbornik hrvatske nogometne reprezentacije

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 22. rujna 2015. - 9:04
Autor: 

Na jučerašnjoj je sjednici Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza imenovao 61-godišnjeg Antu Čačića novim izbornikom hrvatske nogometne reprezentacije. Nakon raskida ugovora s Nikom Kovačem poslije kvalifikacijskih dvoboja u Azerbajdžanu i Norveškoj, na novoj sjednici Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza jednoglasno je izabran novi izbornik, Ante Čačić. Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza uvjeren je kako će reprezentacija pod vodstvom izbornika Čačića i stručnog stožera ostvariti plasman na Europsko prvenstvo u Francusku, a Čačićev mandat traje do kraja ciklusa Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.

Ante Čačić, dosadašnji trener zagrebačke Lokomotive, završio je Kineziološki fakultet, a trenersku je karijeru počeo kroz redove Tekstilca, Dubrave, Inkera, Osijeka, Zadra i Slaven Belupa. Od 1994. do 1998. godine, bio je i pomoćni trener u mladoj reprezentaciji Hrvatske. Od 2003. do 2006. godine radio je i kao pomoćnik Ilije Lončarevića u nacionalnoj selekciji Libije, gdje je obavljao i dužnost izbornika mlade reprezentacije. Sa seniorima je osvojio brončanu medalju na Mediteranskim igrama. Klupsku je karijeru potom nastavio u Kamen Ingradu, Croatiji iz Sesveta, Lokomotivi, Dinamu, Radniku iz Sesveta, Mariboru i Slaven Belupu, a sa zagrebačkim Modrima osvojio je dvostruku krunu 2012. godine te zatim uveo momčad u grupnu fazu Lige prvaka.


Čačićevi će pomoćnici u stručnom stožeru biti donedavni reprezentativac Josip Šimunić, branič sa 105 nastupa za Vatrene te Ante Miše, koji je sedam puta branio boje Hrvatske i bio je trener, između ostalih, Hajduka te Istre 1961.