Vlatko Stefanovski na ovogodišnjim Don Brankovim danima muzike

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 04. travnja 2018. - 9:31
Autor: 

Regionalno popularni glazbenik  i slavni makedonski gitarist Vlatko Stefanovski nastupit će na ovogodišnjim Don Brankovim danima muzike, u okviru Međunarodnog festivala KotorArt.

Stefanovski će se publici predstaviti na koncertu pod nazivom Rock Symphony, koji će održati s Komornim orkestrom Bitola. Ovaj makedonski ansambl broji preko 20 glazbenika i izvest će najveće svjetske pop i rock hitove, 23. 7. u Kotoru.

”Nastup Stefanovskog je svakako jedan od najznačajnijih programa koje smo pripremili za predstojeći Festival. Vjerujemo da će koncert Rock Symphony zaista biti pravo uživanje za publiku i sve posjetioce Kotora”, priopćila je Sara Lakičević, PR festivala KotorArt.

Gitarist  Vlatko Stefanovski prepoznatljiv je po posebnom stilu fuzione glazbe  – mješavini makedonskih tradicionalnih nepravilnih ritmova i suvremenog rocka. Osnivač je grupe Leb i sol, jednog od najznačajnijih sastava glazbene scene bivše Jugoslavije, s kojim je objavio 14 albuma i nastupao diljem svijeta. Tijekom solističke karijere surađivao je s vrhunskim umjetnicima kao što su: Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Gibonni, Jan Akkerman, Theodosii Spassov, Stefan Milenković, Kudsi Erguner, Bojan Zulfikarpašić, Manu Katche, Toni Levin, i brojnim orkestrima i ansamblima. Autor je glazbe za više filmova, baleta i kazališnih  predstava. 

Komorni orkestar Bitola, osnovan prije nekoliko decenija, sastavljen je od profesionalnih glazbenika. Repertoar ovog makedonskog gudačkog orkestra obuhvata širok dijapazon glazbenih  žanrova, od klasične pa sve do popularne glazbe. Dosadašnje rad obilježili su koncerti u zemljama regije, sudjelovanje na brojnim festivalima klasične glazbe,  kao i suradnja s mnogim solistima i dirigentima iz zemlje i inozemstva.