„Upornim traganjem pronalazimo i sebe“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 13. svibnja 2015. - 9:56
Autor: 

Sinoć je u Galeriji ljetnikovca Buća promovirana knjiga „Nokturno“ autorice Ružice Ruške Ciko. Na početku večeri nazočne je pozdravio umjetnički direktor  tivatskog  Centra za kulturu, Dragan Laković.

O knjizi je autorica naglasila: “Sve što sam  imala, napisala sam i postavila između ovih, divno oblikovanih korica. To ću ostaviti vama, da sami prošetate ispisanim redovima, da uživate ili kritikujete“.

Književnica i učiteljica Slavka Klikovac, predsjednica Udruženja umjetnika Vizija emotivno je rekla: “ Blago i kamenu koga Ružica pogleda, jer će ga oživjeti mislima i progovorit će s kamenom. To nije mala stvar; sve što dotakne, sve što pogleda oživi i živu i neživu prirodu. Najveći njen kvalitet je ljudskost i borbenost“.

Također i novinaraka Biljana Novković je izrazila izuzetno zadovoljstvo što je imala priliku biti dio književne večeri ove posebne umjetnice. Kantautor Marinko Pavićević  je svojom gitarom oživio stihove  gospođe Ružice i dao im zaista jednu posebnu dimenziju, a unuka gospođe Ciko kazivala predivne stihove.

U glazbenom dijelu programa nastupili  su „Veterani vazda mladi", a besplatan primjerak knjige  „Nokturno" dobili su na dar svi posjetitelji Galerije.

Knjigu je izdalo Udruženje balkanskih umjetnika iz Subotice a pored ove knjige autorica je napisala: „Poema o Magnoliji“, „Staza pepela“, „Sudbino koje ti je Ime“, „Boka – biser o krilu Amora“, „Glas za samoću“, „Olovka i priče“.