U Ministarstvu kulture nastupili dobitnici specijalnih glazbenih nagrada

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 11. svibnja 2017. - 9:13
Autor: 

Dobitnici specijalnih nagrada na 44. Muzičkom festivalu mladih Crne Gore, održanom krajem travnja  u Podgorici, nastupili su na koncertu organiziranom  u Ministarstvu kulture. Učenici glazbenih  škola iz Bijelog Polja, Tivta, Kotora i Podgorice izveli su trinaest numera kojima su se predstavili publici. Prije koncerta mlade glazbenike je pozdravio prof. mr.  Janko Ljumović, ministar kulture, koji je istakao zadovoljstvo što Ministarstvo kontinuirano podržava organizaciju Festivala kao najbolju smotru mladih glazbenika  i njihovih umjetničkih dometa.  “Promocijom talentovanih učenika, podržavamo i pedagoški rad njihovih profesora, podstičemo rad umjetničkih škola i u širem kontekstu afirmišemo muzičku umjetnost,” rekao je ministar.

Ministar Ljumović je čestitao nagrađenim umjetnicima i rekao kako će Ministarstvo kulture, u suradnji s drugim resorima, nastaviti da potiče i podržava njihov rad i školovanje.

Na Muzičkom festivalu mladih Crne Gore je sudjelovalo oko 600 glazbenika,  iz 14 nižih i 5 srednjih glazbenih škola, a dodijeljeno je 14 specijalnih nagrada.