U Donjoj Lastvi predstavljen roman „Treptaj“

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 11. svibnja 2023. - 10:57
Autor: 

Promocija romana ,,Treptaj”,   Dragane Ivović Davidović,  održana je sinoć u  Domu kulture „Josip Marković”  u Donjoj Lastvi. Roman prvijenac  Dragane Ivović Davidović  predstavile su Ljudmila Maksimova i autorica, dok je moderatorica večeri bila Ana Vuksanović.

Milivoj Slaby nas je na početku večeri iznenadio autorskom pjesmom. Ana Vuksanović nas je upoznala s biografijom autorice, njezinim počecima i uspjesima.

Gospođa Ljudmila Maksimova se  osvrnula na činjenicu kako Boku doživljavaju stranci te ističe da je  Boka šok ljepote i teatar srca. Govori kako je teško pisati o sebi te da pisati kao autorica Treptaja nije lako, jer vidimo sebe na jedan način, dok nas s druge strane ljudi doživljavaju na sasvim  drugi način.

Autorica o Boki govori s velikom ljubavlju, a poveznica Beograda i Boke je neizbježna, jer kako i sama kaže:“Beograd je moj rodni grad, a Boku sam pronašla”.

“Prošle godine sam odlučila  da ga završim i to sam uradila. Roman je odraz mene i moje duše. Njegov naziv je Treptaj. Kada sam krenula da pišem znala sam da će se zvati Treptaj. Celi život je jedan treptaj. Treptaj našeg oka. Od rođenja do fizičke smrti prođe sve kao jedan treptaj. Dete, devojčica, žena, majka, baka. A između toga dešava se život. Za mene je život jedna velika magija. Ovim romanom sam htela da ostavim trag iza sebe. Da ostavim mojoj deci, prijateljima, čitaocima svoj život na papiru”- rekla je autorica, osvrnuvši se na roman prvijenac.

Izdavač  prvijenca Beograđanke i Bokeljke  Dragane  Ivović Davidović   je Društvo  književnika Beograda, a urednici su Zoran Ilić i Vasa Radovanović.