Sutra u Kotoru počinje samit Heritage & Creativity

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 31. siječnja 2024. - 10:10
Autor: 

Sutra, 1. 2., s  početkom u 18 sati  i 30 minuta u prostorijama Kina „Boka“ počinje samit Heritage & Creativity u organizaciji Fondacije Don Branko Sbutega (Međunarodni festival KotorArt) i SHARE fondacije iz Beograda. Ulaz je slobodan.

Zajedničkom inicijativom, ove dvije fondacije ostvarile su ideju za projekt WBCHIL - Western Balkans Cultural Heritage Innovation Lab (Laboratorij za inovacije u kulturnoj baštini Zapadanog Balkana), koji podržava British Council u okviru projekta "Kultura i kreativnost za Zapadni Balkan" (CC4WBs). CC4WBs je projekt financiran od strane Europske unije, a koji ima za cilj unaprjeđenje dijaloga na Zapadnom Balkanu kroz jačanje kulturnih i kreativnih sektora radi postizanja povećanog društveno-ekonomskog utjecaja.

Samit Heritage & Creativity će okupiti profesionalce aktivne u domenu kulturnog nasljeđa, kulturnog turizma i kreativnih industrija, predstavnike akademske zajednice, javnog sektora i privrede, kao i druge aktere koji su u svom poslu posvećeni istraživanju i stvaranju sinergije između kulturne baštine i kulturnih i kreativnih industrija s područja Zapadnog Balkana.  

Ponosni smo što okupljamo sjajne pojedince iz različitih oblasti. Samo neki od mentora na samitu su Dubravka Vrgoč, Nana Radenković, Relja Bobić, Edin Jašarović, Vladimir Trkulja, Jelena Pavićević, Ana Matić, Radoje Cerović, Vučić Ćetković, Milica Nikolić. Na web stranici festivala www.kotor.art mogu se pronaći svi projekti, njihovi opisi, mentori, njihove biografije, kao i detaljna agenda samita. Posjetiocima preporučujemo predavanja na raznovrsne teme koja će se održavati u jutarnjim i večernjim časovima na mnogobrojnim lokacijama Kotora, Perasta i Prčanja. – poručuju iz PR službe.

Program samita uključit će predavanja, panel diskusije, radionice, mentorske sesije i javno predstavljanje ideja finalista javnog poziva za tematske projekte. Ključne teme samita razmatrat će oblasti poslovnog planiranja, dizajna proizvoda u oblasti kulturnog nasljeđa u digitalno doba, utjecaja vještačke inteligencije na kreativne industrije i produkciju, kao i primjenu naprednih tehnologija u oblasti kulturne baštine.