Suradnja kotorskog Kulturnog centra i Muzičkog centra Crne Gore

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 27. listopada 2017. - 9:48
Autor: 

JU Kulturni centar 'Nikola Đurković' će tijekom sljedeće godine prirediti dva velika koncerta Crnogorskog simfonijskog orkestra u Kotoru. 

Koncerti, na kojima će nacionalni orkestar nastupiti u punom sastavu, održat će se na otvorenom.

Ova inicijativa  pokrenuta je od strane kotorskog  Kulturnog centra, a realizirat će se u suradnji sa JU Muzičkim centrom Crne Gore, s kojima su potpisali Ugovor o saradnji. 

Vođeni  željom da građanima Kotora prirede poseban doživljaj klasične glazbe, Kulturni centar odlučio je  upriličiti koncerte Crnogorskog simfonijskog orkestra.  Nedovoljna veličina glavne scene, da primi orkestar u punom sastavu, usmjerila je koncerte ka trgovima što će, vjerujemo, ova dva nastupa učiniti glamuroznijim. Bogato arhitektonsko nasljeđe odredilo je kotorske trgove za najljepše i najautentičnije umjetničke pozornice, dok je izraženi osjećaj domaće publike prema kvalitetnom muziciranju potvrdio njihovo opredjeljenje da razvijaju i ovaj segment djelovanja.

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ će i u budućnosti stvarati  nova partnerstva i realizirati nove projekte kojima će i druge umjetničke segmente  učiniti što kvalitetnijim i učestalijim.