“Snježana i sedam patuljaka” na Kotorskom festivalu pozorišta za djecu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 27. lipnja 2016. - 9:04
Autor: 

Glavni program 24. izdanja Kotorskog festivala pozorišta za djecu obilježit će još jedna sjajna predstava koju nam donosi Gradsko pozorište Podgorica. U petak, 8. 7.2016. festivalskoj publici će se na Ljetnoj pozornici u 21.30h predstaviti “Snježana i sedam patuljaka” u režiji Veljka Mićunovića, a po tekstu Aleksandra Popovića.

“Možemo li da sačuvamo svoju djecu od medijskog terora lake zabave, izvitoperenih moralnih i estetskih mjerila vrijednosti? Kako ih zaštititi od svakodnevne parade kiča, od instant zabave, hrane, vaspitanja…? Nije valjda da će im bajke postati dosadne? U sukobu dobrih i zlih u našoj predstavi, kao modernoj bajci, plemenitost istinske dobre duše i prirodna ljepota pobijediće estradizovanu kulturu, prazni potrošački duh i otuđenje”, kaže redatelj Veljko Mićunović.

Adaptaciju teksta radio je Igor Bojović. Scenografiju potpisuje Vesna Popović, a kostimografiju Marija Marković. Glazbu za predstavu “Snježana i sedam patuljaka” radio je Aleksandar Radunović Popaj, dok je za koreografiju bila zadužena Slavka Nelević. Dizajn svjetla uradio je Radomir Stamenković.

U predstavi igraju: Jelena Simić,  Nada Vukčević, Branimir Popović, Emir Ćatović, Ivona Čović Jaćimović, Sanja Popović, Dejan Đonović, Pavle Ilić, Branko Ilić, Goran Slavić, Pavle Popović, Božidar Zuber, Slaviša Grubiša i Vule Marković.