Regent Porto Montenegro u lancu “Les Clefs d’Or” (Zlatni ključevi)

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 20. siječnja 2015. - 9:11
Autor: 

Glavni konsierž hotela Regent Porto Montenegro, Predrag Milosavljević, postao je član mađarske podružnice prestižnog globalnog udruženja “Les Clefs d’Or” (Zlatni ključevi). Milosavljević je jedini član ovog renomiranog udruženja iz Crne Gore i regije.

Organizacija ‘Les Clefs d’Or’ registrirana je pod imenom “Union Internationale des Concierges d'Hôtels” (međunarodna asocijacija konsierža), ali prepoznatljiva pod imenom "Les Clefs d'Or" (Zlatni ključevi) i predstavlja međunarodnu mrežu profesionalnih hotelskih konsierža. Prva asocijacija ovog tipa osnovana je 1929. godine u Parizu od strane Pierre Quentin-a, konsierža hotela Ambassador u Parizu i 10 ostalih konsierža koji su uvidjeli da bi udruživanjem mogli da unaprijede sopstvene usluge. Ovo udruženje je 1952. preraslo u europsku asocijaciju koju je osnovalo 9 europskih zemalja; 1953. godine usvojen je logo ‘Zlatni ključevi’ koji od tada predstavlja sinonim usluge na najvišoj razini. Tijekom godina, konsierži iz ostalih zemalja primani su u članstvo da bi 1972. godine ova asocijacija dobila globalnu dimenziju. Danas asocijacija broji oko 4.000 članova iz preko 50 zemalja svijeta.

Predrag Milosavljević, kao jedini predstavnik Crne Gore i regije, izabran je u zvanje ‘pridruženog člana’ mađarske podružnice ove asocijacije, po vrlo strogim kriterijima, a tek po isteku 2015. godine na svečanoj ceremoniji bit će pozvan u stalno članstvo. Ono je uvjetovano minimumom od 5 godina radnog iskustva u hotelima s pet zvjezdica, prvenstveno pozivom i preporukom dva stalna člana asocijacije.

Konsierži su prvi zaposleni s kojima se gosti hotela srijeću i predstavljaju važnu kariku u ne samo hotelskoj, već i ponudi destinacije - na osnovu njihovih preporuka turističkih sadržaja poput restorana, plaža, istorijskog naslijeđa i noćnih klubova, gosti formiraju mišljenje o kvaliteti ponude jedne destinacije.

Predrag Milosavljević je izjavio: “Ovo mi je najveca satisfakcija u karijeri do sada. Zadovoljstvo je biti prvi čovjek u regionu koji je postao član ove organizacije što predstavlja i čast i obavezu da nastavim sa radom na najvišem mogućem nivou, te da svakodnevno unapređujem svoja znajnja i individualni odnos prema gostu.”