„Putovanjem u središte Zemlje“ počinje 25. Kotorski festival pozorišta za djecu

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 24. lipnja 2017. - 9:20
Autor: 

Kotorski festival pozorišta za djecu ovog ljeta će proslaviti svoj veliki jubilej.  Službeno otvorenje jubilarnog 25. izdanja festivala obilježit će kazališna predstava Putovanje u središte Zemlje, plesne trupe Roseland Musical iz Španjolske , koja će 1.7., biti izvedena na Ljetnoj pozornici u Kotoru. Festival će biti otvoren svečanom ceremonijom u 21h.

Glavni kazališni  program jubilarnog izdanja festivala, koji će se održati od 1. do 12. 7. bit će najbogatiji do sada. Publika će moći da uživa u raznovrsnim profesionalnim predstavama za djecu i mlade, različitih žanrova.

Gosti iz Španjolske  – Plesna trupa Roseland Musical koja će otvoriti ovogodišnje izdanje festivala, izvest će predstavu Putovanje u središte Zemlje, nastalu na temelju istoimenog djela čuvenog Žila Verna, po scenariju Manuela Veiga. Režiju audio-vizuAlnih materijala potpisuje Frank Aleu, dok je za jedinstvenu koreografiju bila zadužena Ana Planas.

Svečano otvaranje Kotorskog festivala pozorišta za djecu počinje pričom o dvije sestre, Evi i Avi, koje su odlučile da krenu stopama svojih predaka i odu na Island. Tamo upoznaju Hansa, vodiča koji će ih odvesti na putovanje u središte planeta. Sestre su veoma različite: jedna živi u svijetu znanosti  i tehnologije; dok je druga pravi romantičar i humanista. Ipak, baš ta različita znanja će im biti veoma korisna pri silasku u središte Zemlje, u kom će se susresti s raznim bićima i predjelima, ali i s kulturnim tragovima koje je čovječanstvo ostavilo tijekom vremena. Plesači – glavni akteri, izvođenjem klasičnih koreografija, brejkdensa i suvremenog plesa putuju kroz podzemne svjetove prikazane digitalnim slikama. Frank Aleu, audio-vizualni umjetnik koji je radio u kazališnim, plesnim i operskim produkcijama prikazanim na nekim od najpoznatijiih svjetskih scena, stvara raznovrsne pokretne slike i virtualne likove. Ukratko rečeno, ovo je Žil Vern za 21.st.

Predstava, namijenjena uzrastu od sedam i više godina, kao i svima koji su spremni na julsko putovanje u središte zemlje koje kreće iz Kotora, bit će izvedena u subotu, 1.7.,na Ljetnoj pozornici sa početkom u 21.30h.