Promocija romana "Jedro nade"

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 04. kolovoza 2014. - 11:11
Autor: 

U Muzeju grada Perasta,u utorak, 5. kolovoza u 21 sat bit će promoviran roman "Jedro nade", autora Nikole Malovića.

Na promociji će govoriti Vanja Gavrovski, PR izdavačke kuće "Laguna" i autor romana.

Radnja ovog romana prati Nikolu Smekiju, ambicioznog modnog industrijalca iz Barija, koji se na poziv gradonačelnice vraća u Perast, grad svojih predaka, da bi ponovno pokrenuo i oživio tradicionalnu proizvodnju mornarskih majica.

U svijetu koji potpuno ovisi o tehnologiji, evoluirani Google preuzeo je ulogu boga, pa nadgleda sve i svakoga.

Šjor Smekija uspijeva da brodi digitalnim lavirintom, otkriva kako je plavo-bijeli dezen nastao na Mediteranu i kojim to čudom uporno opstaje kroz vjekove. U najljepšem zalivu na svijetu, junak se zaljubljuje u neobičnu mještanku koja će mu otkriti, ne samo tajne baroka, već i da je ljubav jedino što internet još uvijek ne može da zabilježi i arhivira.

Nikola Malović rođen je 1970. u Kotoru. Diplomirao je na Filološkom fakultetu u Beogradu. Objavio je knjigu kratkih priča Poslednja decenija, novele u dramskoj formi Kapetan Vizin – 360 stepeni oko Boke, Peraški goblen, i preko 2.200 tekstova. Priče su mu prevođene na ruski, engleski, poljski i bugarski.

Nagrade „Borislav Pekić“, „Laza Kostić“, potom „Majstorsko pismo“ (za životno djelo), „Lazar Komarčić“ i Oktobarsku nagradu grada Herceg Novog – dobio je za roman Lutajući Bokelj (Laguna, 2007, 2008, 2009, 2010, 2013).

Objavio je Prugastoplave storije (Laguna, Beograd, 2010).

Kompletan je autor književne fotomonografije Herceg-Novi: Grad sa 100.001 stepenicom (Knjižara So, Herceg Novi, 2011).

Član je Srpskog književnog društva.

Jedan je od osnivača književne Grupe P-70.

Živi u Herceg Novom.