Projekcija filma „ Čovjek na žici “ u Kinu Boka

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 09. rujna 2016. - 9:08
Autor: 

U okviru događaja međunarodne platforme URBAN HUM pod nazivom "Emotivne Geografije – Kotor 2016.", u nedjelju, 11. rujna, s početkom  u 20.00 h u Kinu Boka u Kotoru održat će se projekcija filma “Man on Wire / Čovjek na žici.

Film “Čovjek na žici“ je dobitnik više nagrada: Oskar za najbolji dugometražni dokumentarni film, SAD, 2009; Nagrada Emi Američkih filmskih producenata, 2009; Nagrada BAFTA za najbolji neengleski film, Velika Britanija, 2009; Nominacija za najbolji film, Europske filmske nagrade, 2009; Nagrada publike i velika nagrada žirija, Sandens filmski festival, SAD, 2008; Nagrada za najbolji dokumentarni film Udruženja filmskih kritičara u Torontu, Kanada, 2008. i dr.

Projekcija filma je prateći program sastanka „Emotivne Geografije“,  koji se od  10. do 11. rujna organizira u Kotoru. „Emotivne Geografije“  su dio međunarodne platforme URBAN HUM osnovane s ciljem kritičkog promišljanja, prezentacije, očuvanja i interpretacije urbanih i javnih prostora, te promišljanja novih oblika urbanog suživota u zemljama Balkana i Istočne Europe. Expeditio je dio ove platforme.

Ulaz na projekciju filma je besplatan.