„Priče o moru“ večeras u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 18. lipnja 2017. - 7:24
Autor: 

„Priče o moru“ naziv je pretprograma XVI. Međunarodnog festivala klapa Perast koji će biti priređen u večeras na Ljetnjoj pozornici u Tivtu.

Program počinje u 20.30 sati otvorenjem izložbe iz kolekcije Pomorskog muzeja Crne Gore u Kotoru i Muzeja grada Perasta, u galeriji ljetnjikovca „Buća-Luković“, a u 21 sat je planiran početak  glazbeno-scenskog programa.

U programu sudjeluju klape Bellezza, Jadran, Maris, Poly Gjurgjević & Lungo mare i KUD „Boka“.

Koncert “Priče o moru” je kolaž-program s naracijama o životu Bokelja i proslavljenim pomorcima iz doba jedrenjaka. U programu će odabranu poeziju iz XVI.-XX. vijeka kazivati učenici Gimnazije Kotor i publicist Mašo Čekić.

Program je realiziran u suradnji s Međunarodnim festivalom klapa Perast i Centrom za kulturu Tivat.

“More je Bokeljima uvijek bilo izvor života, njegovo poprište, dodir sa svijetom iz kojega se stiče znanje i bogatstvo, prijatelji, saradnici i zaštitnici ali i stradalište na kojem se brani vjera, zemlja, porodica i sve sveto” – citat je iz „Priča o moru“ klapsko- poetskog druženja.

XVI. Međunarodni festivala klapa Perast, kao segment KotorArta, bit će održan 30. lipnja i 1. Srpnja na trgu ispred crkve svetog Nikole u Perastu od 21 sat.