Predstava za djecu “Velika jelka” u CZK Tivat

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 27. prosinca 2015. - 10:19
Autor: 

Predstava za djecu “Vesela jelka”, produkcije Trag – Podgorica, odigrat će se u Velikoj dvorani Centra za Kulturu Tivat, u ponedjeljak, 28. prosinca, s početkom u 17 sati.

 

Autorica ovog komada, koji prevazilazi dosad viđene klasične i više puta ponavljane novogodišnje kazališne izraze, je Sanja Garić, profesorica s cetinjskog Fakulteta dramskih umjetnosti. Ona je za svoje i stihove Gordane Marić, u ovom projektu radila glazbu i koreografiju. Predstava je okupila ekipu profesionalnih glumaca: Branku Stanić, Maju Stojanović, Karmen Bardak, Filipa Đuretića i Slavka Kalezića. 

„Vesela jelka“ je spoj dramskog, glazbenog i plesnog kazališta, a radnja se odvija uoči Nove godine i govori o ljubavi i prijateljstvu. Mališani će imati priliku osjetiti čar kazališta, u pravom smislu te riječi, i da uživaju u prednovogodišnjem spektaklu i magiji izvrsne glumačke igre i teatarskog umiejća. Ovaj kazališni komad ne slavi samo Novu godinu, već i drugarstvo, kazalište i lijepe manire. Predstava je, prema najavi iz produkcije, puna iznenađenja i predivnih momenata, jer cijela ekipa okupljena u „Tragu“, želi djeci skrenuti pažnju na važne životne vrijednosti. „Ističemo da se lijepim ponašanjem, brigom za drugog i velikim osmijehom sve pobjeđuje i sve je moguće ostvariti ako to, zaista, želimo. Ne postoji ništa što donosi veće zadovoljstvo od sretnog i nasmijanog djeteta“, poručuju kazališni profesionalci „Traga“.

Projekt je inače, posvećen Gordani Marić, pjesnikinji i kompozitorici za djecu, koja je tri decenije svojim pedagoškim i umjetničkim radom educirala i radovala djecu, prenoseći im ljubav, kreativnost i interesiranje za umjetnost.