Predstava "Pola pola" sutra u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 21. kolovoza 2021. - 9:18
Autor: 

U nedjelju 22.8.2021. godine, s početkom u 21h na sceni Atrija Buća -  Centra za kulturu Tivat bit će izvedena  predstava “Pola pola” studenata završne godine glume, u klasi vanrednog profesora mr. Branka Ilića.

Predstava je rađena   u produkciji Fakulteta dramskih umjetnosti s Cetinja i postprodukciji Teatra Mladih. Režiju potpisuje Branko Ilić, a tekst za predstavu je pisala Milena Bogavac  koja je ujedno i autorica teksta najnagrađivanije predstave u regiji “JAMI DISTRIKT”.

U predstavi igraju: Mirjana Spaić, Lazar Đurđević, Danica Rajković, Marko Rajković, Lara Dragović, Pavle Bogojević i Stefan Vuković. Glazbu benda “Elemental” odabrao je Ilić, a za scenografiju je zadužena Smiljka Šeparović Radonjić.

Riječ redatelja - Branka Ilića;

Tračak nada nam je svima potreban. Pogotovo mladima. Ova predstava ga nudi i ukazuje da on postoji u svačijem životu. Samo ga treba prihvatiti.

Komad snažno budi mladalačku ličnost, kao osnovu za izdvajanje iz gomile i mase koja guši, opterećuje i otupljuje. Potiče i na hrabrost, za svoje postupke, za prihvaćanje sebe, za razlikovanje, od drugih, od roditelja. U ovoj predstavi iver može dalje od klade, kruška može i dalje od kruške, djeca mogu drugačije i bolje od roditelja. Ovo je vakcina za stvaranje imuniteta protiv utapanja u gomilu, injekcija nade, špric hrabrosti i serum ljubavi.

 

Riječ pisca – Milene Bogavac

„Ja ne znam  jel ovo komad za decu ili  za odrasle? Ali,nadam se da to nije ni bitno, jer ga u jednakoj meri rade dečija I ona druga pozorišta I to u raznim zemljama I raznim kulturama.

Nešto, dakle, u vezi s ovim komadom, komunicira lepo I lako, bez obzira na razlike u kulturama,jezicima,uzrastu publike kojoj se obraća I svim mogućim razlikama,izmedju trupa, podela ,reditelja I izvodjača.

Pretpostavljam da to znači da je u pitanju komad, u čijem centru se nalazi nešto univerzalno…

                                        Da nije ljubav?!

U svakom slučaju,ovo je komad pisan sa mnogo ljubavi. Pa onda nije ni bitno da li je pisan za decu ili odrasle…

Jer, iako je tema ovog komada – razvod, njegova glavna ideja je LJUBAV.

Ona ljubav koja ne podleže zakonima,običajima I normama. Ljubav koju nije moguće objasniti, predvideti i normirati i koja je, na kraju krajeva, uvek u vezi sa pojmom slobode.“

 

Broj mjesta ograničen po preporukama Savjeta za borbu protiv korona virusa COVID-19.

Informacije i rezervacije na telefon 069 342 799.