Predstava „Kir Janja“ u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 15. svibnja 2019. - 9:01
Autor: 

Predstava "Kir Janja", Okret teatra iz Beograda, bit će izvedena u kotorskom Kulturnom centru “Nikola Đurković” večeras u 20 sati.

Glume: Marko Nikolić, Danijela Tanasković, Marija Ćeranić, Milan Vranešević i Nikola Krneta, dok adaptaciju i režiju predstave potpisuje Okret teatar.

Prodaja ulaznica po cijeni od 5,00 eura bit će na blagajni Kulturnog centra Kotor od 10h do 12h i od 18h do 20h.

 

Predstava je rađena po jednom od najpoznatijih djela Jovana Sterije Popovića.

Na duhovit i zanimljiv način, uz kreativno osmišljenu scenografiju i kvalitetnu i originalnu glazbu, glumci su oživjeli živopisne likove, kojima je Sterija opisao stanje u društvu, ali i ismijao loše karakterne osobine ljudi, koje su univerzalne i prisutne u svakom vremenu.

Okret teatar je kazališna trupa osnovana 2012. godine u Beogradu sa željom da svojim predstavama djeci i mladim ljudima približi svijet lektire.

Trupu čine diplomirani glumci s iskustvom stečenim kroz brojne ostvarene uloge u beogradskim kazalištima "Boško Buha", "Pozorište na Terazijama", "Jugoslovensko dramsko pozorište", "Narodno pozorište", "Madlenianum", kao i u televizijskim igranim serijama, dječjim televizijskim programima i igranim filmovima.