Predstava „Jesenja sonata“ u Kotoru

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 15. studenog 2017. - 9:19
Autor: 

Predstava “Jesenja sonata”, rađena po scenariju jednog od najznačajnijih filmskih i kazališnih stvaratelja 20. stoljeća, švedskog redatelja, velikog filmskog umjetnika, scenariste, dramatičara i producenta – Ingmara Bergmana, u koprodukciji Grad teatra Budva i Ateljea 212 bit će izvedena u Velikoj dvorani Kulturnog centra „Nikola Đurković“ Kotor u četvrtak, 16. studenog, od 20 sati. 

Režiju, scenografiju i izbor glazbe potpisuje Jagoš Marković, prijevod uradila Dobrila Stojnić, kostimograf  Maria Marković. Glavne uloge tumače Tanja Bošković, Branka Šelić, Jelena Petrović, Mladen Andrejević.

Predstava “Jesenja sonata” nastala je 1978., a govori o svjetski poznatoj pijanistici Šarloti, koja je obiteljski život podredila karijeri, naročito svoj odnos sa kćerkom. Poslije sedam godina neviđanja, Šarlota odlučuje da se odazove Evinom pozivu da je posjeti i provede s njom neko vrijeme, ne znajući da će u njenom domu sresti i svoju drugu kćerku Helenu, koja je psihički bolesna i gotovo nesposobna da normalno komunicira. Napetost između majke i kćerke raste, jer je Šarlota ljubomorna zbog toga što je Eva mnogo snažnije povezana s Helenom nego s njom. U tijeku drame otkriva se da je Eva bolesna i zbog potpunog nedostatka majčine ljubavi. Napetost dostiže vrhunac jedne noći kada se u razgovoru razotkriju godinama potiskivani događaji o kojima se u obiteljskom krugu do sada nije govorilo. Ono što je trebalo da bude ugodan boravak u obiteljskom okruženju, pretvorit će se u niz razgovora preko kojih će majka i kćerka pokušati da razriješe godinama potiskivane probleme, koji su prouzrokovali stalni osjećaj nedostatka ljubavi i razumijevanja.

Prodaja ulaznica po cijeni od šest eura bit će na blagajni Kulturnog centra  15. i 16. studenog od 10h do 12h i od 18h do 20h.

Đaci, studenti  i umirovljenici imaju popust od 50% na  cijenu ulaznice.