Predstava ,,Ivo Vizin – kapetan od snova” u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 02. prosinca 2018. - 9:01
Autor: 

Predstava ,,IVO VIZIN – KAPETAN OD SNOVA”, o najpoznatijem kapetanu iz Boke, i prvom Slavenu koji je oplovio svijet, imat će svoju premijeru u srijedu, 5. 12. u 20 sati, u Kulturnom centru ,,Nikola Đurković” u Kotoru.

Predstava je rađena po tekstu Jelene Milošević, nagrađenom na natječaju ASSITEJ-a 2017. godine, u režiji  Zorana Rakočevića. Nastala je u koprodukciji Gradskog pozorišta iz Podgorice, Kotorskog festivala pozorišta za djecu i Kulturnog centra ,,Nikola Đurković” iz Kotora. Priču što je kapetan Ivo morao preživjeti kako bi 1852. godine bio spreman uputiti se na devetogodišnji put oko svijeta i preći 100 000 nautičkih milja prikazat će glumci: Vule Marković, Jelena Simić, Sanja Popović, Pavle Popović, Goran Slavić, Miloš Pejović, Branka Femić i Pavle Ilić.

Ivo Vizin je svojim suosjećanjem s ljudima koji su prošli kroz njegovo teško djetinjstvo stvorio sebi vječan put. Dosegao je do Rta dobre nade prije nego se otisnuo na pučinu. Jer dobra nada je unutra, u svakome od nas. Pitanje je samo da li će scile i haribde našeg brzog života u kojem gubimo empatiju, zaboravljamo najpreče – obitelj i najbolje prijatelje, u kojem jurimo za ispraznim uspjehom karijere i ostvarenjima u kojima smo surovo osamljeni i odaljeni od suštine, uspjeti da nas zauvijek zarobe i poraze kao ljude. Otisnimo se u plovidbu života.