Predstava „Ifigenija“ sutra u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 26. srpnja 2022. - 11:25
Autor: 

U srijedu, 27.7., na   Sceni atrija Buća – u Tivtu, s početkom  u 21:30 h , odigrat će se kazališna predstava „Ifigenija“, po motivima Euripidove „Ifigenije u Aulidi“.

Režija - Zoran Rakočević.

Igraju - Anđelija Rondović, Jelena Đukić, Đorđije Tatić, Petar Novaković, Moamer Kasumović te studenti glume na Fakultetu dramskih umjetnosti sa Cetinja u klasi profesora Branimira Popovića - Una Lučić i Ognjen Sekulić.

Dio glumačkog tima je i glazbenik Bojan Peko Minić,  koji je i autor glazbe.

O predstavi - “U koncentraciji vlasti za koju se trpi i pati, Euripid nam kazuje da su ljudske žrtve za najveće društvene ideale časnije od prihvatanja ograničene slobode. Mi u tom neizbježnom storiju tragamo za današnjim čovjekom koji je opsjednut duhovima skoro pa arhetipskog neoliberalnog diskursa, gdje se, kao grčki junak, batrga između diktata obezljuđene moći i kontrole s jedne, i potisnute emotivne, tople, ljudske, pa i bolne istine života, s druge strane. Današnju Ifigeniju ne ubija proročanstvo, kako to možemo isprve shvatiti, već otupljela i obesmišljena ljudska priroda“- rekao je Zoran Rakočević.