Predstava „Dvije“ u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 08. lipnja 2015. - 8:54
Autor: 

Predstava “Dvije”, po tekstu nagrađivane hrvatske dramaturgice Tene Štivičić, u režiji Radmile Božović i Gorane Marković, bit će izvedena u kotorskom Kulturnom centru u utorak,  9. lipnja u 20 sati.

U predstavi igraju: Gorana Marković, Radmila Božović, Branimir Popović, Tijana Bjelica i Smiljana Martinović.

Prodaja ulaznica po cijeni od pet eura bit će na dan igranja predstave od 10 do 12 i od 18 do 20 sati.

Predstava se bavi problematikom života mladih ljudi sa ovih prostora koji su prenatrpani elementima svakodnevnog, suvremenog života koji naizgled život čine ugodnim, a ne dozvoljavaju da prave, suštinske životne vrijednosti dođu do izražaja.  

Tekst je adaptiran, pa je radnja smještena u Podgorici u sadašnjem trenutku. Dvije prijateljice ispunjavaju svoje vrijeme trivijama i postaju žrtve međusobne prevare da je ugođaj života pod njihovom vlastitom kontrolom. Rođene u periodu ratova na Balkanu, njihovi životi su unaprijed određeni tubulentnim dešavanjima na ovim prostorima i tranzicijama zemalja. One su nus pojava pomjerenog poslijeratnog uređenja zemlje u kojoj žive. Njihove živote bitno omeđuju raznoliki medijski utjecaji, bombardirane informacijama o naizlged ugodnom, a posve nestvarnom načinu urbanog življenja.