Predstava „Dokle pogled seže“ u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 18. ožujka 2017. - 9:41
Autor: 

U Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat, u ponedjeljak, 20. ožujka, s početkom u 20 sati bit će odigrana predstava „Dokle pogled seže“, Kraljevskog pozorišta  „Zetski dom“ Cetinje.

Redatelj: Arpad Schilling

U predstavi igraju: Varja Đukić, Nada Vukčević, Jelena Simić, Srđan Grahovac, Dejan Đonović, Dušan Kovačević, Aleksandar Gavranić i Zoran Vujović.

 

Turbulentne teme današnjice koje je Arpad Šiling smjestio u priču “Dokle pogled seže” prepoznate su kao gorući problemi u Crnoj Gori, ali nisu samo realnost ovog prostora, već Balkana, pa i nekih zemalja koje su odavno u Evropi. Redatelj se nada da će publika nakon izlaska iz sale razgovarati o svemu jer, kako kaže, demokracija zahtijeva baš to, da je razumijemo i da znamo da je koristimo.

“Puno pričamo o slobodi i demokratiji, smatram da je sve to ipak rad. Smatram da su pojmovi kao što su sloboda, demokratija i mir, pojmovi na kojima treba raditi i o kojima moramo govoriti. To traje i teško pada ljudima. Demokratija umori čovjeka. Diktaturu je u neku ruku lakše shvatiti. Čovjek je podnese, a u demokratiji moramo biti oprezni. Naša predstava je jedna dodatna vrijednost toj temi“, kazao je Arpad Šiling.