Predavanje o Jeleni Savojskoj u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 04. svibnja 2021. - 10:08
Autor: 

JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor/Gradska biblioteka i čitaonica u petak, 7. 5., u dvorani Kina „Boka“, s početkom u 12 sati organizira predavanje Miodraga Lekića na temu: „Jelena Savojska, crnogorska princeza – kraljica Italije“.

Miodrag Lekić je poznati crnogorski diplomat, profesor i političar. Završio je Fakultet političkih nauka u Beogradu. Bio je profesor Gimnazije u Baru i direktor Informativno-kulturnog centra Bar. Potom član Izvršnog vijeća Crne Gore, veleposlanik SFRJ u Mozambiku, Lesotu, Svazilendu, ministar inozemnih poslova Crne Gore, veleposlanik Srbije i Crne Gore u Rimu i na Malti. Od 2004. godine bio je profesor na rimskom Univerzitetu LUISS – Fakultet političkih znanosti, na predmetima Međunarodni odnosi i Diplomacija.

Objavio je više knjiga, stotinu članaka u talijanskim časopisima: Limes, Affari internazionali i Lettera internazionale, komentare i kolumne – Dan, Vijesti, NIN, Politika, Monitor.

Najpoznatije knjige: „La mia guerra alla guerra“ (2006.) za koju je dobio nagradu Francesco Alziator u Kaljariju za najbolju knjigu s mediteranskog prostora na talijanskom jeziku; dvotomno izdanje „Istorija Italije od Kavura do Montija“ (2011.). koja je nagrađena specijalnim priznanjem Foruma europskih izdavača: Eurispres – nagrada za europsku knjigu Aldo Manucio; „Na putu za Damask“ iz 2014. godine.

Miodrag Lekić je poslanik u Skupštini Crne Gore.

Radi poštovanja epidemioloških mjera, broj posjetitelja je ograničen.

Rezervacije na telefon: 067259912.