Otvorena izložba „Dodir sebe“ u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 06. srpnja 2019. - 8:47
Autor: 

Izložba „Dodir sebe”, autorice  Marije Vemić, otvorena je sinoć u prizemlju galerijskog izložbenog prostora Muzeja i galerije Tivat.

„Ciklus radova Dodir sebe je kombinacija crteža i slika koji su nastali u periodu od 2016. do 2019. godine. Slike su rađene tehnikama ulje na platnu i akril na platnu, dok su crteži rađeni akrilikom, olovkom, tušem i suvim pastelom na papiru. Marija kao izvor inspiracije koristi sopstveno biće te preko pokreta i boje predstavlja svoja unutrašnja stanja“, kazala je o izložbi povjesničarka umjetnosti Marija Saičić.

„Njena ekspresionistička boja i pokret asociraju na svježinu izraza i snažno ispoljavanje sopstvene ličnosti. Kompozicije su dinamične, upečatljive, snažne, dok ljepota i raznolikost kolorita ukazuju na likovno uzbudljiv opus. Tematski ona ostaje vjerna svom inspirativnom izvorištu – ljudskom tijelu“, istakla je Saičić.

Marija Vemić je rođena u Nikšiću 1991. godine. Osnovne i diplomske studije završila je na Fakultetu likovnih umjetnosti na Cetinju 2016. godine u klasi prof. Dragana Karadžića. 2017. godine završava master studije na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu u klasi prof. Tatjane Milaković.  Sudionica je brojnih kolektivnih i samostalnih izložbi kako u zemlji tako i u inozemstvu.