Otvoren VIII. Festival gudača u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 05. srpnja 2017. - 13:30
Autor: 

Muzej grada Perasta, prošle večeri je bio tijesan da primi sve ljubitelje klasične glazbe, na koncertu povodom svečanog otvorenja VIII. Festivala gudača.

Violinistica Lalita Svete, violončelistica Maike Clemens i Lilijana Stojanova na klaviru, studentkinje Konzervatorija u Beču izvele su veoma zahtjevan program na visoko profesionalan i dopadljiv  način. Zadovoljstvo je bilo naći se u publici i uživati uz djela Bacha, Prokofjeva, Kreislera i Pirchnera. Sve tri su dobitnice brojnih visokih nagrada i priznanja na elitnim svjetskim natjecanjima, koncertirale su u mnogim državama a neposredno pred dolazak u Crnu Goru održale su zapažen koncert u Sali bečkog  Musikvereina.

Večeras u 21 sat, u okviru istog festivala, u kotorskoj Galeriji Solidarnosti koncert pod nazivom ,, Prijatelji“ održat će mladi talentirani glazbenici iz Podgorice, Luka Perazić violinist i Kosta Popović violončelist, uz klavirsku suradnju Nataše Popović. Gost koncerta je pijanist Aleksandar Božović. Na programu će se naći djela Haydna, Bacha, Poppera, Wienawskog i Zlateva. Kosta Popović svoje školovanje od rujna ove godine nastavlja u  Whitgift School u  Londonu,  a Luka Perazić  je u tijeku ove školske godine bio finalist ,,Whitgift internacional Music Competition“ u Londonu i natjecanja ,,Kocian“ u Češkoj.