Omaž Oliveru Dragojeviću na festivalu KotorArt

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 28. srpnja 2019. - 11:38
Autor: 

KotorArt Don Brankovi dani muzike organiziraju poseban koncert posvećen Oliveru Dragojeviću pod nazivom Moj galebe. Koncert će se održati u ponedjeljak, 29. srpnja, na Stadionu malih sportova na Benovu, s početkom u 22h. Poznate hitove ovog neprevaziđenog kantautora ovih prostora, izvodit će Akademski zbor Silvije Bombardeli Univerziteta u Splitu uz poznatog pjevača, Oliverovog prijatelja i sugrađanina, Gorana Karana. Zborom dirigira Ana Marija Tadin, a glazbenici će izvesti poznate hitove u zborskim aranžmanima, što predstavlja poseban kuriozitet.

Ulaznice za koncert se mogu nabaviti širom Crne Gore na Tobacco kioscima. Detaljan pregled prodajnim mjesta kao i online kupovina dostupni su na www.gigstix.me

Više detalja o programa, možete pogledati na www.kotorart.me

Goran Karan na glazbenu scenu stupa početkom osamdesetih godina 20. stoljeća, kao član nekoliko grupa: Epicentar, Deveti krug, Zippo i Big Blue. Solističku karijeru započeo je 1997. godine i već naredne godine pobijedio na Zadar-festu, a potom objavio i prvi solistički album Kao da te ne volim, 1999. godine. S albumom Vagabundo, 2000., postao je poznat izvan zemlje. Na Don Brankovim danima muzike nastupa s Akademskim zborom Silvije Bombardeli Univerziteta u Splitu, koji čini pedeset članova, studenti i zaposleni sa svih fakulteta ovog univerziteta. Zbor nosi ime velikog splitskog kompozitora i dirigenta Silvija Bombardelija (1916.–2002.), koji je zaslužan za osnivanje Splitskog ljeta, a bit će upamćen kao uspješan profesor Pedagoške akademije u Splitu te intendant splitskog Hrvatskog narodnog kazališta. Od osnivanja 2016. godine, horom dirigira Anamarija Tadin, koja je upisala je studije muzičke teorije na Umjetničkoj akademiji u Splitu, 2012. godine, a 2018. magistrirala je s temom Silvije Bombardeli: Misečina. Analiza i aranžman za kvartet saksofona. Angažirana je na Umjetničkoj akademiji u Splitu, kao stručni suradnik za predmete glazbena pedagogija i solfeđo.