Objavljen sedmi literarni konkurs „Sea of Words 2014“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 15. svibnja 2014. - 12:51
Autor: 

Fondacija „Ana Lind" i Europski institut za Mediteran objavili su sedmi konkurs za najbolju kratku priču euro-mediteranskog regiona. Pravo sudjelovanja na konkursu „Sea of Words" imaju mladi autori od 18 do 30 godina, iz 43 zemlje članice Unije za Mediteran. Tema je „Mladi u borbi protiv govora mržnje na internetu", a usklađena je sa istoimenom kampanjom Savjeta Europe.

Prijave na konkurs potrebno je dostaviti do 15. lipnja ove godine, na mejl Europskog instituta za Mediteran concurso@iemed.org. Prijava treba da sadrži originalnu kratku priču koja do sada nije objavljivana, do 2.500 riječi, na crnogorskom jeziku ili na nekom od jezika u službenoj uporabi u Crnoj Gori, kao i podatke o autoru (ime i prezime, datum i mjesto rođenja, državu, adresa i mejl).

Europski institut za Mediteran će, pristigle prijave iz Crne Gore, koje budu ispunile konkursne uslove, dostaviti Ministarstvu kulture. Ministarstvo će, u skladu sa propozicijama konkursa, organizirati predselekciju kako bi priče odabrane za uži izbor bile prevedene i proslijeđene internacionalnom žiriju, radi finalne selekcije.

Internacionalni stručni žiri će od prijavljenih priča iz 43 zemlje odabrati 15 najboljih i rezultate objaviti u rujnu 2014. godine. Priče 15 odabranih autora bit će objavljene u knjizi „Sea of Words", a autori pozvani na ceremoniju proglašenja najboljih kratkih priča, koja će biti priređena u listopadu 2014. godine u Barceloni.

Dodatne informacije dostupne su na veb portalu Europskog instituta za Mediteran www.iemed.org i putem mejla boris.abramovic@mku.gov.me.

Izvor:Pobjeda