Novi projekt OKC-a u Herceg Novom

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 07. travnja 2015. - 9:56
Autor: 

Omladinski Kulturni Centar Herceg Novi započeo implementaciju projektnih aktivnosti projekta Nezavisni omladinski informativni servis „Eclectic“-"N.O.I.S.E".

Navedeni projekt je podržan od Fonda za aktivno građanstvo (FAKT) i to kroz program "De facto strong" koji je osim financijske podrške podrazumijevao i višemjesečnu obuku članstva. Zapravo, radi se o podršci koju financira Europska komisija, posredstvom  Izaslanstva EU u Crnoj Gori kroz program IPA Civil Society Facility.

Projekt  "N.O.I.S.E"  trajat će do kraja godine, a realizacijom aktivnosti želi se omogućiti lakše udruživanje mladih u Herceg Novom u cilju njihovog aktivnog djelovanja u lokalnoj zajednici. Također, cilj je  potaknuti i mlade na međusobnu suradnju, razmjenu informacija, znanja i vještina, realizaciju zajedničkih akcija, ali i istaći ulogu i značaj mladih kao ravnopravnih aktera društva i društvenih promjena.    

Tijekom narednih devet mjeseci, mladi iz Herceg Novog imat će priliku da prođu edukaciju iz oblasti audio tehnike i softvera, kao i iz oblasti grafičkog dizajna, fotografije i novinarstva. Nakon obuka, svoje stečeno znanje i vještine, omladina će moći da praktično primjeni i unaprijedi kroz  sudjelovanje u redakciji „N.O.I.S.E.“, odnosno u  produkciji radio emisija i kreiranju, zatim i  ažuriranju Omladinskog portala.

Svi zainteresirani mogu se za više informacija javiti na e-mail: okcentar.hn@gmail.com ili putem telefona 069 319899, ali mogu i  Centar na  novoj adresi Marka Cara 8 (Dom omladine) svakog radnog dana posle 17 sati.