Noć knjige u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 21. travnja 2018. - 8:11
Autor: 

 

Općina Tivat ove godine priključuje se manifestaciji „Noć knjige 2018”, koja se organizira diljem Crne Gore, petu godinu zaredom i to u ponedjeljak 23. 4., u organizaciji NVO „Kultura plus”. Općina  Tivat jedan je od pokrovitelja manifestacije koja će okupiti oko stotinu sudionika. Ovim je povodom 19.4. u Crnogorskom narodnom pozorištu održana press konferencija, kojoj je prisustvovala sekretarka općinskog Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, mr.  Dubravka Nikčević.

Manifestaciji se priključio veliki broj institucija i udruženja iz Tivta. Tako će u ponedjeljak 23. 4.,  građani i posjetitelji  Tivta imati priliku uživati u brojnim sadržajima.

Organizator manifestacije će tivatskim školama, Narodnoj biblioteci Centra za kulturu Tivat i vrtiću „Bambi” pokloniti knjige, a bit će nagrađen i najbolji program. Centar za kulturu Tivat će 23. 4. svim posjetiteljima Narodne biblioteke darovati po knjigu, od 8:00 do 18:00h.

SUDIONICI PROGRAMA „NOĆ KNJIGE” U TIVTU

-                         JU Centar za kulturu Tivat u suradnji sa Sekretarijatom za kulturu i društvene djelatnosti - Promocija knjige „Crnogorska teokratija”, autora Radovana Radonjića, Multimedijalna dvorana, Općina Tivat, 23.4., 20:00h,; 

-                         JU SMŠ „Mladost”- Večer  posvećena knjizi,  JU Muzej i galerija Tivat, Galerija ljetnikovca Buća, 23.4., 19:00h;

-          JU OŠ „Branko Brinić”- „Knjiga - šta je to”, prostorije škole u Radovićima, 23.4.,10:00h;

-          Vrtić „Knightsbridge School Montenegro” - „Avanture sa doktorom Susom”, prostorije škole, 23.4., 12:40h;

-                         Vrtić „Kreativna čarolija” – „Maštam i pričam”, prostorije vrtića, 23.4., 13:00h.

 

Među  sudionicima programa je i JU OŠ „Drago Milović” koja je ranije ovog mjeseca u suradnji s NVO „Djeca Tivta” organizirala  književnu  večer „Dobro došli u svijet knjige”. Povodom Svjetskog dana dječje knjige, učenici tivatske škole čitali su odlomke  iz romana Anta Staničića, pisca za djecu iz druge polovine 20. st. rodom iz Tivta.

Radio Tivat i Radio Dux priključuju se obilježavanju manifestacije, emisijom  „Poezija u eteru”, te će slušatelji ovih radio stanica 23. 4.,  moći uživati i u poeziji.

Noć knjige dio je UNESCO-ve manifestacije Svjetski dan knjige i autorskih prava, koja se obilježava svake godine 23. 4., jer su na taj dan umrli odnosno rođeni velikani svjetske književnosti.

Više o programima manifestacije možete pronaći na  www.nocknjige.me  i na Facebook stranici Noć knjige – Crna Gora.