Nastup KUD-a Oplenac iz Toronta u Porto Montenegru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 12. srpnja 2015. - 12:08
Autor: 

KUD Oplenac iz Toronta nastupit će sa spektakularnim repertoarom folklornih koreografija u srijedu, 15. srpnja u 21 sat, na platou ispred podmornice Heroj u Porto Montenegru. Scensku obradu tradicionalnog folklornog nasljeđa Vojvodine, centralne i južne Srbije, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske izvest će 39 fantastičnih igrača.

KUD Oplenac  je osnovano još davne 1986. godine kao neprofitna organizacija s misijom da se čuva i njeguje kultura i tradicija ovih krajeva u kanadskom multikulturnom društvu. Danas u njemu aktivno igra preko četiri stotine članova, uzrasta od tri do osamdeset tri godine. Uživaju poštivanje i nastupaju u cijeloj Sjevernoj Americi zbog visoke kvalitete svojih folklornih ansambala i bogatim programima. . 

Svake druge godine članovi prvog folklornog ansambla svoje znanje, ljubav i šarm na sceni dijele s nekim od najboljih amaterskih i profesionalnih društava iz krajeva odakle potječu njihovi preci, obilazeći glazbeno-pjevačkim karavanom mnoga mjesta širom Balkana, a ove godine stižu i u Tivat, po prvi puta.

Ulaz za njihov nastup je besplatan.