Na Kotorskim muzičkim skalinima

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 28. kolovoza 2020. - 11:08
Autor: 

Glazbeno- zabavna večer, u organizaciju Hrvatske kulturne udruge Stađuni od kulture, a pod pokroviteljstvom Općine Kotor - Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti, održalo se sinoć na Pjaci od kina u Kotoru, gdje su se mališani družili s pjesmom u stihu i notama, a sve to začinili klapskom pjesmom.

Kako je pjevao pokojni Oliver Dragojević „Skalinada,  tu se penje tu se pada,to je sudba to je nada..Skalinada..svaki korak jedna skala svaka skala jedna nada..Skalinada..“ s pjesmom polako, ali sigurno koračamo Kotorskim muzičkim skalinima. Krenula je pjesma Kotorskim trgovima prvi skalin, a najmlađi sudionik je Lucija Saulačić. Ima šest godina i naša je nova nada. Ređali su se hitovi Viktor Šljuka i „Djevojko mala“, „Jubav si moja zauvik“... Sestre Jelena i Vanja Nikolić pozvale su publiku „Hajde da ludujemo“.

Milica Travar predstavila se u pravom svjetlu „Ime moje“. Irina Bulajić, također i voditeljica programa otpjevala je pjesmu „Dođi“. Vjera Radulović nastupila je s pjesmom „Ima jedan svijet“. Dječja klapa Marineri predstavila se s pjesmama „Dva Bračanina“,  „Jemala sam dragoga“, „Vratija se Šime“...

Također, uz maestralnu korepeticiju profesora Dejana Krivokapića, nizali su se hitovi „Da nije bilo škure kale“, „Serenada“, „U Kotoru starom gradu“ . Sestre Andrea i Kristina Lompar nastupile su s klapom Marineri otpjevavši „Bokeljku noć“, čime su izmamile veliki pljesak i vraćanje na bis.

HKU Stađuni od kulture je još jednom dokazala uspjeh glazbenih radionica solističke i klapske izvedbe. I ove godine su ušli u finale Festivala dječjih klapa u Zadru. U nove pohode s mnogo ljubavi i truda HKD Stađuni od kulture i ove godine će organizirati Glas Boke, pod pokroviteljstvom Općine Kotor. „Zahvaljujemo svima na toploj riječi i aplauzu, a posebno roditeljima u ovim teškim vremenima na razumijevanju“, kazala je predsjednica Udruge Nada Baldić.