Monodrama „Potonja ura Njegoševa“ večeras u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 10. veljače 2023. - 9:35
Autor: 

Monodrama „Potonja ura Njegoševa“, po tekstu Slobodana Tomovića, u režiji Blagote Erakovića, premijerno je izvedena 19. 5. 1988. godine u Crnogorskom narodnom pozorištu. Izvođena je preko 1500 puta diljem  svijeta i dobijala  je brojne nagrade.

„Ulogu Petra II Petrovića Njegoša tumači poznati crnogorski glumac Slobodan Marunović.  Predstava prikazuje posljednje trenutke života pjesnika, filozofa, vladike i gospodara Crne Gore kroz njegovo dramatično suočavanje sa smrću, kroz preispitivanje u sve ono što je u vremenu ali i u onom što je slutnja u vječnost rezultirajući kao zapitanost čovjeka o životu, smrti, sudbini, bogu, ljubavi i u opštem smislu njegovog postojanja“.

“Pozorišna umjetnost u Crnoj Gori ima impozantan broj značajnih i znamenitih dramskih umjetnika, neki od njih su dobilii visoka internacionalna priznanja, ali među svim tim scenskim velikanima nema niti jednog koga bi smo po istrajnom tumačenju Njegoševe duhovnosti - mogli upoređivati sa „Slobodanom Marunovićem.” - akademik Sreten Perović

 Monodrama će biti prikazana u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat, 10. 2.2023. u 20h. Ulaz je 5 eura.