Mlade treba podržati

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 14. ožujka 2015. - 10:12
Autor: 

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović razgovarao je jučer s mladim Ismailom Delijom koji je izrazio svoje iskreno zadovoljstvo povodom prijema. On je zahvalan Ministru što je prepoznao njegove dosadašnje rezultate i pružio mu podršku koja mu jako znači.

Podsjećanja radi, mladi Ismail Delija sudionik je najgledanijeg natjecanja mladih pjevačkih nada u regionu „Pinkove zvezdice“.Ovaj trinaestogodišnji Nikšićanin do sada je uspješno prošao pet krugova natjecanja. Njemu je posebno zadovoljstvo što može da predstavlja svoj grad i svoju zemlju.

Ismail je pripadnik Egipćanske populacije u našoj zemlji, koja kao jedna od marginaliziranih društvenih grupa s punim pravom zaslužuje dodatnu podršku i pažnju.

Ministar dr Numanović se zahvalio ovom dječaku velikog srca i baršunastog glasa jer ponos svoje zajednice i svojim primjerom motivira i drugu djecu u cilju prepoznavanja svojih talenata i nalaženja načina da ih ostvare. Istrajnost, požrtvovanost i sigurnost u sebe riječi su koje ovaj dječak jako lijepo nosi i koje mu zaista s pravom pristaju.

Ministar je istakao značaj obrazovanja posebno kada je riječ o pripadnicima/ama marginaliziranih grupa. Ismail je učenik sedmog razreda Osnovne škole „Mileva Lajović Lalatović“ u Nikšiću i takođe se može pohvaliti i ostvarenim uspjehom u školi. Potječe iz skromne, ali duhom veoma jake obitelji koja mu je najznačajnija podrška.

„Ministarstvo za ljudska i manjinska prava sprovodi aktivnosti promocije obrazovanja, kulture i očuvanja tradicionalnih vrijednosti  svih svojih narodnosti. U tom svijetlu podrška ovakvom primjeru snage i vjere u budućnost nikako ne smije izostati,“ rekao je Numanović.

Prijemu je, osim oca mladog Ismaila, nazočio i predsjednik Crnogorske kulturne mreže Aleksandar Damjanović, koja mu od početka natjecanja pruža podršku. Damjanović je iskazao posebnu zahvalnost ministru Numanoviću što je prepoznao značaj ovo podrške jer je ovakva suradnja u prethodnom periodu izostajala, kako je istakao. On je izrazio očekivanja da će i ostale institucije slijediti primjer Ministarstva za ljudska i manjinska prava i prepoznati značaj ulaganja u mlade.

Ulaganje u mlade je ulaganje u budućnost. Ismail Delija i Jovan Aleksić naša su dva predstavnika na ovom natjecanju.