Koncertom mladih violinista završen prvi dio XI. Festivala gudača u Perastu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 29. kolovoza 2020. - 10:02
Autor: 

Ispred crkve svetog Nikole, prethodne večeri nastupili su mladi glazbenici, polaznici master class radionice za violinu profesora Vujadina Krivokapića s Muzičke akademije Cetinje. Klavirsku suradnju na koncertu pružio je profesor klavira i korepetitor Aleksej Molčanov.

U ambijentu inspirativnog baroknog grada, mladi glazbenici su vrijedno radili tijekom sedam dana trajanja festivala i pokazali marljivost, talent, umijeće i želju da uče i napreduju u uvjetima, koje  je nametnula COVID godina. Nastupili su Luka Bajović, Ivana Dendić, Marija Vojinović i Nađa Spasojević iz Nikšića, Jovan Jovović i Milutin Radulović iz Podgorice, Viktor Huter s Cetinja, kao i Tivćanke Tara i Pavla Petrović. Gost večeri i najmlađi sudionik na koncertu, bio je Petar Vojinović iz klase profesorice Ane Dulović, koji je na violončelu odsvirao Dvoržakovu Humoresku. Na programu su bila djela Mocarta, Tartinija, Gluka, Šumana, Paganinija i Isaia.

Jedanaesto izdanje Festivala gudača je pokazalo čvrstu volju i dobru namjeru organizatora da se mladim glazbenicima da potpora na putu njihovog uspjeha, edukacije i usavršavanja, kao i da se s kvalitetnim programskim sadržajima upotpuni kulturna ponuda grada Perasta.

U drugom dijelu Festivala planiran je maser class pijaniste i profesora Bojana Martinovića, violiniste koji nosi titulu Zaslužni umjetnik Rusije Michaila Bereznitskog i hrvatske violinistice Renate  Prizmić Linarić.