Koncert Željka Ivovića u Gornjoj Lastvi kao pozdrav ljetu

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 22. lipnja 2024. - 11:47
Autor: 

Druga uvertira manifestacije Tivat Music Festival predstavila je čelistu Željka Ivovića upravo u ambijentu iz koga vodi podrijetlo. Ivović je nastupio u Gornjoj Lastvi, slaveći s publikom Svjetski dan glazbe rađanje novog godišnjeg doba. Pozdrav ljetu postao je tradicionalan događaj, koji u okviru Dana pejzaža priređuje lokalno Kulturno-zavičajno udruženje “Napredak”, sada partner TMF-a.

Posjetitelje je pozdravila Marija Nikolić iz Napretka, otvarajući Dane pejzaža i podsjećajući na poseban ambijent koji Gornja Lastva pruža, naročito kad je u pitanju organiziranje koncerata.

“Ovaj put slavimo početak ljeta zajedno sa novim festivalom u našem gradu, TMF, čiji su organizatori prepoznali ambijent Gornje Lastve kao pravo mjesto za uvertiru”, kazala je Nikolić.

“Slaveći Dan muzike na otvorenom, pridružili smo se koncertima širom svijeta. Svoj “Pogled na Baha” sa publikom je podijelio čelista Željko Ivović, rodom iz Gornje Lastve, koji je ovdje prvi put. Bilo je to pravo mjesto i pravi trenutak za kvalitetan i autentičan doživljaj u čast umjetnosti nad umjetnostima”, poručili su iz PR tima TMF-a.

“Osjećaj je divan bio, atmosfera fenomenalna, puno ljudi. Magično veče i jedno nesvakidašnje iskustvo, drugačije od bilo kog drugog, pogotovo jer sam porijeklom odavde, a prvi put sam tu. Sve se pomiješalo, sve se spojilo i stopilo u jedno i kroz Baha je to pokušalo da se manifestuje i da se ostvari. Drago mi je što sam večeras imao i prvi solistički koncert u Crnoj Gori i to baš na TMF-u, gdje ću nastupiti ponovo petog avgusta, isto u Gornjoj Lastvi, sa ansamblom “Boka” i pozivam publiku i na taj koncert, koji će imati odličan program“ - kazao je Željko Ivović.

Foto: Dalibor Ševaljević