Koncert klasične glazbe sutra u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 03. ožujka 2023. - 10:32
Autor: 

U subotu, 4. 3.,  s početkom u 19  h,  puhački kvintet Beogradske filharmonije održat će koncert u dvorani DTV Partizan Centra za kulturu Tivat.

Kvintet Beogradske filharmonije osnovan je 2006. godine, a čine ga istaknuti glazbenici, solisti orkestra Beogradske filharmonije.  

 „Kvintet je nastupio na svim vodećim muzičkim manifestacijama u Srbiji kao što su: BEMUS (Beogradske Muzičke Svečanosti), Festival savremene muzike u Beogradu, NOMUS (Novosadske Muzičke Svečanosti), Tribina kompozitora u Beogradu, Festival Mermer i zvuci u Aranđelovcu, NIMUS (Niške Muzičke Svečanosti), Mokranjčevi dani u Negotinu, Festival kamerne muzike u Pančevu itd.  Pored nastupa u Sloveniji, ostvaren je i projekat sa duvačkim kvintetom Slovenačke filharmonije.Kompozitori Dejan Despić, Ivo Petrić i Zoran Hristić, posvetili su djela ovom kvintetu, koja su u njihovom izvođenju imala svjetsku premijeru. Beogradski duvački kvintet izvodi standardni repertoar za ovaj sastav kao i za duvačke kvintete savremenih srpskih autora. Članovi kvinteta aktivno se bave programima muzičke edukacije djece u Srbiji.  Organizovali su seminare kamerne muzike za učenike duvačkih odsjeka beogradskih muzičkih škola, kao i seminare za učenike muzičkih škola širom Srbije.  Svakog ljeta članovi kvinteta nastupaju i sa mladim muzičarima radeći u okviru Ljetnje duvačke muzičke radionice u Tivtu, koju organizuje NVO Ars praesentia Boke kotorske“.

U okviru Festivala Purgatorije 2019. godine u Tivtu su premijerno izveli glazbenu  bajku „ Peća i vuk“ ( Prokofjev) čija izvedba je pored glazbenog  dijela bila posebno interesantna i po nastupu glumaca/učenika Muzičke škole Tivat.

Kvintet nastupa u sastavu:

Marina Nenadović – flauta

Bojan Pešić – oboa

Veljko Klenkovski – klarinet

Nenad Vasić – horna

Nenad Janković – fagot

Na koncertu će biti izvedena djela: Baha, Pierna, Bizea i Hristića.

Ulaz slobodan.