Kazališna predstava “Razgovori o ljubavi” u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 14. prosinca 2019. - 9:14
Autor: 

U ponedjeljak, 16. 12., s početkom u 19 sati  u Velikoj dvorani Centra za kulturu Tivat bit će izvedena kazališna predstava “Razgovori o ljubavi” redatelja Jerneja Lorenca,  koja je rađena u suradnji Kraljevskog pozorišta Zetski dom sa Cetinje i Slovenskog narodnog gledališća Drama iz Ljubljana.

Lorenci već neko vrijeme radi samo autorske projekte, pa je i ova predstava takva, a tekst je nastajao, kako to radi slovenački majstor režije, kroz istraživanje, u procesu.

U predstavi igraju glumci iz četiri zemlje: Slovenije, Crne Gore, Albanije i Italije. Dio ansambla „Razgovora o ljubavi“ iz Slovenije su legenda slovenačkog glumišta i dobitnik najvažnijih priznanja Janez Škof,  Maruša Majer i glazbenica Zvezdana Novaković. Iz Crne Gore, u ekipi su Srđan Grahovac, Karmen Bardak i Jelena Laban, a iz Albanije  Krist Lleshi i Matia Llupa, a glumačkoj podjeli pridružili su se Barbara Folchitto i Daniele Gaggianesi, glumci iz Italije.

Ekipu predstave čine: kostimograf  Belinda Radulović, autor glazbe Branko Rožman, koreograf Gregor Luštek,  asistent režije i producent Juš Zidar, te scenograf Branko Hojnik. Pored scenografije, uz Jerneja Lorencija i Juša Zidara, Hojnik također potpisuje i dizajn svjetla. Ova koprodukcija realizira se u okviru interregionalnog projekta ADNICH, koji pripada pretpristupnim IPA programima i koncepta Art Geto.