Kazališna predstava „Jerma” sutra u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 16. ožujka 2023. - 10:24
Autor: 

Kazališna predstava „Jerma” rađena u produkciji  Crnogorskog narodnog pozorišta iz Podgorice, bit će odigrana u petak,  17. 3.,  s početkom u 20 h,  u Velikoj dvorani Centra za kulture Tivat.

Adaptaciju i režiju potpisuje  Ana Tomović, tekst je prevela prof. dr. Slavica Perović, dramaturg je Vuk Ršumović, scenografkinja Jasmina Holbus, kostimografkinja Momirka Bailović, scenski pokret je radila Tamara Vujošević Mandić, asistentica  kostima je Gordana Bulatović, a izvršni producent Danilo Milatović.

U predstavi igraju: Kristina Obradović, Aleksandar Gavranić, Žaklina Oštir, Maja Stojanović, Vule Marković i Sanja Vujisić.

„Jerma“ je potresna psihološka drama koja govori o praznini, ljubavi i nemogućnosti razumijevanja između dvoje ljudi koji se vole, čija je glavna protagonistica  žena koja se ne može  ostvariti kao majka.

„Ovaj tekst je pisao i režirao Sajmon Stoun i bio je izuzetno uspješan u Engleskoj. Ova drama je zaista 100% tekst pisca, sve je sadržano u riječima i najveći izazov je bio taj jezik transponovati u ovu sredinu, da se glumci povežu sa njim i da potpuno uđu u likove. Vjerujem da je ova tema toliko važna za ovu sredinu da, bez obzira na to što je britanski tekst, možemo jako dobro da se povežemo sa njim“, kazala je redateljica  Tomović nakon premijere.

 Ulaz -  7 eura.

Informacije i rezervacije 063 342 799.