Kazališna predstava „Frenki i Džoni“ u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 22. prosinca 2017. - 8:57
Autor: 

Kazališna predstava „Frenki  i Džoni“ odigrat će se u  Velikoj  dvorani  Centra za kulturu  Tivat  23.12.,  s početkom u 20:00 h.

„U ovoj duo drami u produkciji Narodnog pozorišta iz Beograda i Beoarta 2015. uloge tumače Sloboda Mićalović Ćetković i Igor Đorđević, a glas radijskog spikera poveren je voditelju Darku Kocjanu. Glavni junaci su dvoje usamljenih sredovečnih ljudi – nesigurna konobarica Frenki i kuvar Džoni, koji je upravo izašao iz zatvora. Prije dvije i po decenije je snimljen i istoimeni film sa Mišel Fajfer i Al Paćinom u glavnim ulogama, koji je preko noći postao hit, a sada se prvi put igra kod nas. Rediteljka Tea Puharić kaže da je komad pisan prije trideset godina, a da su oni dosta odstupili od osnovnog teksta s obzirom na to da ima dosta “amerikanizma” koji našoj publici ne znači ništa“.

„Ja nisam birala podjelu, već su Sloboda i Igor našli tekst pa su tražili reditelja. Ipak sigurna sam da su njih dvoje najbolja podjela za ovaj tekst i poslije mjesec i po dana rada sa njima teško bih mogla nekog drugog da zamislim u tim ulogama „ – ističe redateljica.